Vill du jobba på outdoorexperten ?

Guider

Här har vi samlat guider och tips som är tänkt att underlätta val av olika produkter som tält, kängor och sovsäckar mm. Vi har också samlat kunskap om hur du underhåller dina produkter så att dom håller länge och att funktionen därmed består.


Produktguider


Vad ska man tänka på när man köper en träningsklocka? Vilka funktioner är viktigast?

Här hittar du tips och viktig information om vad du behöver tänka på när du ska köpa sovsäck. 

Vad ska du tänka på när du väljer vad du skall ha på fötterna under en vandring? När lämpar sig kängor eller vandringsskor bäst? I den här guiden förklarar vi de du behöver veta för att göra ett bra val . 

Vi guidar dig i valet av vandringsbyxor så att du kan hitta den bästa byxan för dig.

Här kan du läsa om vad du bör tänka på när du ska köpa din nya ryggsäck.

Här hittar du viktiga saker att tänka på när du ska köpa nytt tält.

Hur ska man tänka när man väljer liggunderlag? I denna guide förklarar vi skillnaden mellan några av de vanligare varianterna på marknaden.

Tips på vad du kan tänka på när du väljer löparskor.

Letar du efter Friluftskök? Här har vi sammanställt en guide för dig som vill veta vad som egentligen skiljer sig mellan olika modeller, bränslen och begrepp.

Funderar du på att att köpa kajak? Genom att läsa den här guiden så kommer det bli lättare för dig att välja rätt modell. Vi går även igenom vilken utrustning du kan tänkas behöva samt ger förslag på packlista, mat samt några goda råd om paddlingsteknik.

Med hjälp från det svenska varumärket Lundhags som är riktiga proffs på långfärdsskridskor, guidar vi dig genom viktig utrustning du behöver ha koll på inför ditt äventyr på isen. Få tips och kunskap om exempelvis skridskor, pjäxor, isdubbar, pikstavar, kläder och skridskoryggsäckar.


Tillsammans med Peak Performance har vi låtit guiden och lavinteknikern Robert Ungh testa den populära skidjackan Vertical Jacket under ett riktigt skidäventyr. Läs recensionen och se hur skaljackans egenskaper som slitstyrka, vattentäthet och andningsförmåga kan komma till användning på olika sätt under en lång dag i skidbacken.


Tips & packlistor


Lär dig hur du bäst klär dig för alla väder!

Guide för orientering med kompass

Klättring är en omfattande sport med många olika discipliner/former. För att du ska få en bättre översikt över de vanligaste disciplinerna har vi sammanställt den här guiden.

Tips för dig som redan löptränar eller funderar på att börja. Här hittar du garanterat något intressant oavsett om du är nybörjare eller har löptränat länge.

För att göra din vandring bekväm är det viktigt att veta hur fötterna ska förberedas inför och skötas under själva vandringen.

Ska du ut och vandra? Kolla in den här packlistan så kan du vara trygg i att du inte glömt något viktigt.

Är du nyfiken på långfärdsskridskor men vet inte vart du ska börja? Läs denna guide så får du stenkoll på vilken säkerhetsutrustning som krävs, vad du ska ha med dig i ryggsäcken och vad som är viktigt att tänka på.

Är du osäker på vilken skostorlek du ska välja när du ska köpa kängor? Lär dig hur du enkelt mäter dina fötter för att hitta rätt skostorlek för just dig.


Inspireras och motiveras av skidorienteraren Tove Alexanderssons bästa tips på hur du gör utomhusträningen till en vana både sommar och vinter!


En skidsemester till mäktiga fjälltoppar, breda nedfarter och hisnande branter behöver inte innebära en lång flygresa till Alperna. Läs vår guide och inspireras av vad 9 olika skidorter i Sverige, Norge & Finland har att erbjuda!


Är du en av dem som ger upp uteträningen så fort vinterkylan börjar göra sig påmind? I så fall - tänk om! Din löpning behöver inte flytta inomhus bara för att det blir vintern flyttar in till Sverige.Vandring & friluftsliv i Sverige


Här har vi samlat några tips på vandring och härliga naturupplevelser i Sverige.

Laponia är det latinska namnet på Lappland. Området togs 1996 upp på Unescos världsarvslista då det anses uppfylla fem av de olika kriterium som Världsarvskommittén ställer upp för att vara med på listan.

Alla fjällstationer har gemensamt att de är belägna på ofta avlägsna platser i vår fjällvärld, många i närheten av naturreservat och nationalparker. De ligger alla vid starten av eller längs med vandrings- eller skidleder. Rent boendemässigt är fjällstationen en blandning av fjällhotell, pensionat och vandrarhem. Fjällstationernas lägen gör dem perfekta som start, delmål eller slutmål för din fjällvandring på både sommaren och vintern.


Skötselråd för kläder & skor


Här hittar du tips och skötselråd om hur du på bästa sätt förlänger livslängden och optimerar funktionen på dina kängor.

Skötselråd och rengöringstips för din Muurikka.

Vill du veta hur du på bästa sätt sköter om dina ullkläder? Ull är ett naturmaterial som behöver tvättas och torkas med varsamhet för att behålla både formen och dess värmande egenskaper. Här kan du läsa våra bästa tips för att dina ullkläder ska få ett så långt liv som möjligt.

En guide för hur du på bästa sätt ska tvätta och sköta olika plagg tillverkade av Gore-Tex®.

Laddar…