Sverige
20% på alpinutrustning Handla här

Hur långa ska skidor vara? Guide om skidlängd och konstruktion

Rätt alpinskidor gör inte bara skidåkningen enklare och roligare, utan kan också hjälpa dig att utvecklas som skidåkare. Men hur vet du egentligen vad som är just rätt alpinskidor för dig? I denna guide går vi igenom skidors konstruktion, förklarar begrepp som midja, rocker och svängradie, och ger dig några generella tumregler som hjälper dig att hitta rätt skidlängd. 

Om du vill veta mer om vilken typ av skidor som passar dig bäst, föreslår vi att du klickar dig vidare till Så väljer du alpinskidor - allmountain, pist, offpist eller topptur?

Alpinskidornas konstruktion

Skidor har en tämligen komplex konstruktion med många variabler som påverkar hur de beter sig när du åker med dem. Begrepp som midja, rocker, styvhet och svängradie kan verka komplicerade, men om du förstår vad de innebär och vilken funktion de har blir det mycket lättare för dig att hitta rätt alpinskidor.

Kort ordlista för alpinskidor:

Tip - Skidans framdel, kallas också för nos eller spets.

Midja - Skidans smalaste del.

Tail - Skidans bakdel.

Spann - Den ofta upphöjda delen under foten.

Kant - Ger fäste i hårda snöförhållanden.

Belag - Skidans undersida som har kontakt med snön.

Kärna - Skidans innermaterial.

Midja

När vi pratar om skidans midja pratar vi om bredden på skidans smalaste del, det vill säga på mitten. Oftast återges midjebredden tillsammans med skidans övriga dimensioner och uttrycks då i tre siffror - den första siffran anger skidans tip, den andra siffran anger skidans midja, och den tredje siffran anger skidans tail. Dessa dimensioner kan också kallas för sidecut. Midjan påverkar skidans karaktär och beteende när du åker, då en smalare midja gör skidan lättare att trycka upp på kant vid skärande svängar och en bredare midja är bättre anpassad för flyt i djup snö. Skidan blir också oftast mer svängvillig om det är stor skillnad mellan midjan och skidans tip och tail.

Svängradie

Svängradien anger om skidan är kort- eller långsvängd, och är ett uttryck för hur stor cirkel skidan skulle göra om du svänger runt den på kant. Måttet anges i meter och beräknas utifrån skidans dimensioner i både längd och bredd. Om måttet är lågt, mellan 10 och 15 meter, är svängarna kortare och mer tvära, medan högre siffror, från 16 och uppåt, ger längre och mer stabila svängar.

Rocker

Om skidan har rocker innebär det egentligen bara att skidans tip - och ibland tail - är vinklade uppåt och således börjar tidigare på skidan. Idag är rocker vanligt förekommande på alla typer av skidor, eftersom det både gör att skidan går jämnare över ojämnheter och ger bättre åkegenskaper och flyt. Rocker finns i många olika varianter, men några av de vanligaste varianterna är:

Traditionellt spann: Ett långt spann under foten, med enda snökontakt nära tip och tail. Utan belastning är mitten av skidorna upphöjda när de ligger platt på ett golv. Ger en fjädrande effekt och fungerar bra i pist eftersom du får en lång kant under skärande svängar. Kallas även för camber.

Tip Rocker: Skidans tip börjar tidigare på skidan - ju tidigare den börjar, desto mer effekt. Den vanligaste typen av rocker, ofta i kombination med ett traditionellt spann. Tänk på att skidan får mindre kant för piståkning och eventuella isfläckar ju mer Tip Rocker den har. Finns på de flesta skidtyper idag.

Tip & Tail Rocker: Både tip och tail är uppböjda, ofta med traditionellt spann under foten. Kallas därför även för mustaschrocker. Ger bättre flyt och gör det lättare att komma ur svängar i puder, men du får även sämre “bett” i hårda snöförhållanden. Standard på allmountainskidor och smala offpistskidor.

Full Rocker: Skidan har ett något negativt spann (motsatsen till det traditionella positiva spannet). Ger mycket flyt i pudersnö och gör skidan lätthanterlig, men har försämrade egenskaper i hårda snöförhållanden. Finns på ett fåtal skidor med bred midja, framtagna särskilt för puderåkning.
Flat Rocker: Skidan är platt under foten. Mindre fokuserad på pudersnö än Full Rocker, men ger både fina puderegenskaper och bättre prestation i hårda snöförhållanden.

Styvhet

Med skidans styvhet menas två saker: flex, det vill säga styvhet i längsled, och torsion, det vill säga styvhet i sidled. Flexen beskriver hur hård en skida är från tip till tail och är kopplad till det material som används i kärnan, som till exempel trä, aluminium, karbon, glasfiber eller titan. Det finns för- och nackdelar med alla materialval, men idag kombineras ofta materialen för att du ska få så många fördelar som möjligt. Torsionen, eller vridstyvheten, beskriver hur hård skidan är från kant till kant. Generellt vill du ha så mycket vridstyvhet som möjligt, eftersom skidan får bättre grepp, beter sig lugnare och inte blir lika fladdrig, och du får bättre kontroll över skidåkningen. Däremot finns det en del faktorer som påverkar hur hög styvhet du ska välja:

Åkförmåga: Nybörjare bör välja mjukare skidor, eftersom de är mer förlåtande och lättare att svänga med. Erfarna åkare bör välja styvare skidor, eftersom de kräver mer fart för att svänga.

Vikt: En lättare åkare bör välja en mjukare skida, medan en tyngre åkare bör välja en styvare.

Hastighet: Åker du långsamt är en mjukare skida bäst, men om du åker i höga hastigheter är en styvare skida bättre, eftersom den är mer stabil.

Tycke och smak: En mjukare skida är skönare och enklare att åka på, du behöver mindre kraft för att böja skidan och svänga, och den är mer lekfull. Däremot kan den lätt böjas och bli mer svårstyrd när kraft och fart läggs på den. En styvare skida är mer stabil i höga hastigheter, men kräver mer fart och kraft för att svänga.

Hur du väljer rätt längd på alpinskidorna

Vad som är rätt skidlängd för just dig kan vara svårt att avgöra, eftersom det är högst individuellt och inte bara beror på fysiska förutsättningar eller kroppsbyggnad. Skidlängden påverkas även av vilken sorts skidåkning du ägnar dig åt, din åkförmåga, och eget tycke och smak. Det finns dock några generella tumregler du kan använda som en riktlinje när du väljer längd, som är baserade på din kroppslängd i kombination med skidtyp, eller din vikt.

Kroppslängd och skidtyp

Det enklaste sättet - om än kanske inte det allra mest korrekta - är att utgå från din egen kroppslängd och den skidtyp du har valt. Om du vill veta mer om de olika skidtyperna kan du läsa Så väljer du alpinskidor del 1 här. I regel gäller följande:

Pistskidor: 0-10 cm kortare än dig själv.

Allmountainskidor: Ungefär lika långa som dig själv, men välj hellre en något kortare skida än en som är något längre.

Offpistskidor: 0-20 cm längre än dig själv.

Topptursskidor: Något kortare än dig själv för prestanda både upp- och nedför berget.

Vikt

Eftersom din vikt påverkar din förmåga att kontrollera skidorna du står på är vikten en av de viktigaste faktorerna som avgör vilken skidlängd du ska välja. Generellt ska du som väger lite mer välja en längre skida än du som väger lite mindre. Använd tabellen nedan som en riktlinje, men glöm inte att justera efter din åkförmåga!

 

Vikt (kg) Skidlängd (cm)
55-60 150
60-65 155
65-75 160
75-85 165-170
>85 180

 


Finjustera enligt följande:

Lägg till 5-10 cm om något av följande stämmer in på dig: Erfaren, någorlunda aggressiv åkare; gillar stora svängar och hög fart; lång i förhållande till vikten.

Dra av 5-10 cm om något av följande stämmer in på dig: Nybörjare; gillar korta svängar och låg fart; kort i förhållande till vikten; kvinna.

Snabba tips

För nybörjare

Korta och mjuka skidor eftersom de är enklare att svänga och lättare att åka långsamt.

För vana skidåkare eller tyngre åkare

Längre och hårdare skidor eftersom de är mer stabila i höga hastigheter.

För dig som vill utvecklas

Välj en skida som är lite över din förmåga, som låter dig göra framsteg med din åkning.

För dig som är vältränad

Längre och hårdare skidor eftersom du kommer orka trycka ner kanten i snön.

För dig som gillar korta svängar och låg fart

Välj en kortare skida.

För dig som gillar långa svängar och högre fart

Välj en längre skida.

För skidor med rocker

Ju mer rocker skidan har, desto längre skida kan du välja eftersom den faktiska åkytan - delen av skidan som ligger mot snön - blir kortare.

Ta hänsyn till kroppsbyggnad

En som är liten och kraftig bör välja en lite längre skida än en som är lång och smal!

Ta hänsyn till åksätt

En sportig person kan välja en längre skida än den som är mer försiktig.

De bästa alpinskidorna baserat på åknivå

Som du säkert har förstått vid det här laget behöver du ta hänsyn till din åknivå när du väljer ut dina alpinskidor, oavsett skidkonstruktion eller skidlängd. Här har vi sammanställt det viktigaste du behöver tänka på om du är en nybörjare, en medelgod åkare eller en skidåkare på avancerad nivå.

Nybörjare

Vad som kännetecknar en skidåkare på nybörjarnivå är inte bara att de precis har börjat åka skidor, utan även att de generellt åker långsammare och försiktigare än erfarna åkare. Som nybörjare bör du prioritera komfort framför prestanda, och ska därför välja en smalare, mjukare och mindre vridstyv skida med bra grepp i backen. Eftersom de flesta lär sig åka skidor i pisten kan du som nybörjare välja en skida som är ungefär 10 cm kortare än kroppslängden. Är du tyngre eller mer vältränad kan du välja en lite hårdare skida än om du är lättare eller inte så vältränad.

Medelgoda åkare

Skidåkare på medelnivå åker skidor några gånger om året och klarar av de flesta backar i pisten, men vågar kanske inte riktigt släppa på farten när backen blir för brant. Som medelgod åkare bör du därför försöka hitta en balans mellan komfort och prestanda, men du har stor valfrihet i vilken skida du väljer. Läs igenom tipsen vi ger i den här guiden och fundera över hur du är som skidåkare. Gillar du stora svängar, eller korta? Höga hastigheter, eller låga? Vill du kunna åka i både hårda snöförhållanden (pist) och i puder (offpist)? Föredrar du en mjuk eller hård skida? Är du en mer aggressiv, kraftfull skidåkare, eller raka motsatsen? När du förstår hur du är som skidåkare kan du välja den skida som bäst passar in på dig. Tänk dock på att du behöver styvare skidor om du är tyngre eller åker i högre hastigheter, och att du bör välja en skida som är lite över din förmåga så att du har utrymme att utvecklas.

Avancerade åkare

Avancerade åkare är bekväma i alla typer av backar och i de flesta snöförhållanden, och vet vad de vill ha ut av sin utrustning. Som avancerad åkare bör du fokusera på prestanda, och ska leta efter ett par skidor som känns trygga och säkra i höga hastigheter. Därför vill du ha en skida som är vridstyv, men kan välja midjebredd, svängradie och längd efter den skidtyp du valt och vad som passar dig. Generellt kan du dock välja bredare skidor om du kör offpist, och längre skidor med högre svängradie för stabilitet vid höga hastigheter och stora svängar.

Rusta upp inför ditt alpina äventyr

På OutdoorExperten.se hittar du bl.a. skidor, pjäxor, stavar, skidglasögon, ryggsäckar och kläder för dina alpina skidäventyr.

Se hela vårt utbud inom alpinskidåkning

Populära alpinskidor

20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Bent 100
5 995 kr 4 796 kr
Delbetala från 283 kr/månad
  • 164
  • 172
  • 180
  • 188
20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Shift 13 Mnc Black/Gold
5 995 kr 4 796 kr
Delbetala från 283 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Blaze 94 Flat
6 995 kr 5 596 kr
Delbetala från 173 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Kendo 88 Flat
7 495 kr 5 996 kr
Delbetala från 181 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Salomon N Qst Lux 92
5 500 kr 4 400 kr
Delbetala från 265 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Black Diamond Helio Carbon 95 Skis
7 995 kr 6 396 kr
Delbetala från 189 kr/månad
Outlet — 10% extra
-22%
Black Diamond Impulse 104 Skis
7 795 kr 6 093 kr
Delbetala från 183 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Blaze 86W Flat
6 495 kr 5 196 kr
Delbetala från 164 kr/månad
Outlet — 10% extra
Fischer Transalp 90 Carbon
6 995 kr från 3 714 kr
Delbetala från 233 kr/månad
Outlet — 10% extra
-49%
Fischer Transalp 82 Carbon
5 995 kr 3 087 kr
Delbetala från 204 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Black Diamond Helio Carbon 104 Skis
8 495 kr 6 796 kr
Delbetala från 198 kr/månad
Outlet — 10% extra
-69%
Fischer Transalp 80
7 495 kr 2 303 kr
Delbetala från 168 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Shift 10 Mnc Black/White
5 495 kr 4 396 kr
Delbetala från 265 kr/månad
Outlet — 10% extra
-48%
Fischer Transalp 88
5 995 kr 3 134 kr
Delbetala från 207 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Salomon Skis N Qst 98
6 995 kr 5 596 kr
Delbetala från 173 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Black Diamond Helio 76 Carbon Skis
7 295 kr 5 836 kr
Delbetala från 178 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Blaze 94W Flat
6 995 kr 5 596 kr
Delbetala från 173 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Kenja 88 Flat
7 495 kr 5 996 kr
Delbetala från 181 kr/månad
Outlet — 10% extra
-56%
Fischer Alpattack Carbon
8 995 kr 3 920 kr
Delbetala från 243 kr/månad
Outlet — 10% extra
-23%
Völkl Vta 84
5 495 kr 4 220 kr
Delbetala från 257 kr/månad

Populära alpinstavar

20% på alpinutrustning
-20%
Salomon Arctic Alpinstavar
395 kr 316 kr
20% på alpinutrustning
-25%
Salomon Arctic Alpinstavar Dam
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Traverse 3 Ski Poles
1 145 kr 916 kr
Delbetala från 104 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Expedition 2 Ski Poles
1 295 kr 1 036 kr
Delbetala från 110 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Expedition 2 Pro Ski Poles
1 495 kr 1 196 kr
Delbetala från 117 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Traverse Ski Poles
1 045 kr 836 kr
Delbetala från 101 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Razor Carbon Pro Ski Poles
1 595 kr 1 276 kr
Delbetala från 121 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Gabel Carbon Cross
899 kr 719 kr
Delbetala från 95 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond 3 Qtr Indexed Powder Baskets
Scott Pole 540 Team Black
495 kr
Finns i flera varianter
Scott Pole Koko Black Pearl
445 kr
  • 105
  • 110
  • 115
  • 120
  • 125
20% på alpinutrustning
-20%
Völkl Touristick Cc (adjustable)
1 595 kr 1 276 kr
Delbetala från 121 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Vapor Carbon 2 Ski Poles
1 995 kr 1 596 kr
Delbetala från 136 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Salomon Poles MTN Alu S3 Rainy Day/Green
1 395 kr 1 116 kr
Delbetala från 113 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Black Diamond Freeride Baskets
20% på alpinutrustning
G3 Via Long Poles
1 395 kr
Delbetala från 126 kr/månad
-8%
Scott Pole Sun Valley
595 kr 550 kr
Delbetala från 87 kr/månad
-10%
Scott Pole Scrapper Srs 2a sortering, skönhetsfel White
595 kr 535 kr
Delbetala från 87 kr/månad
20% på alpinutrustning
-38%
G3 Via Carbon Poles, Short
2 195 kr 1 369 kr
Delbetala från 125 kr/månad

Populära alpinpjäxor

20% på alpinutrustning
-20%
Salomon S/Pro Mv 110 Gw
5 395 kr 4 316 kr
Delbetala från 261 kr/månad
Finns i flera varianter
20% på alpinutrustning
-20%
Salomon Select 80 Wide
2 895 kr 2 316 kr
Delbetala från 169 kr/månad
Finns i flera varianter
20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Hawx Prime Xtd 100 Gw
5 295 kr 4 236 kr
Delbetala från 257 kr/månad
  • 25/25,5
  • 26/26,5
  • 27/27,5
  • 28/28,5
  • 29/29,5
Outlet — 10% extra
-20%
Dalbello Lupo Ax 100
4 995 kr 3 996 kr
Delbetala från 246 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dynafit Ski Dynafit Hoji Free
7 995 kr 6 396 kr
Delbetala från 189 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Hawx Ultra Xtd 120 Gw
7 495 kr 5 996 kr
Delbetala från 181 kr/månad
  • 25/25,5
  • 26/26,5
  • 27/27,5
  • 28/28,5
  • 29/29,5
Outlet — 10% extra
-20%
Dynafit Ski Dynafit Seven Summits W
4 495 kr 3 596 kr
Delbetala från 228 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dalbello Quantum Free 105 W Black
6 495 kr 5 196 kr
Delbetala från 164 kr/månad
  • 22,5
  • 23,5
  • 24,5
  • 25,5
20% på alpinutrustning
-20%
Salomon S/Pro Hv 90 W Gw
4 895 kr 3 916 kr
Delbetala från 243 kr/månad
  • 23/23,5
  • 24/24,5
  • 25/25,5
  • 26/26,5
Outlet — 10% extra
-51%
Fischer Travers
6 995 kr 3 397 kr
Delbetala från 219 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dalbello Lupo Ax 120
6 495 kr 5 196 kr
Delbetala från 164 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dynafit Ski Dynafit Radical W
5 795 kr 4 636 kr
Delbetala från 276 kr/månad
Outlet — 10% extra
-25%
Salomon S/Pro Hv 90 W
3 995 kr 3 006 kr
Delbetala från 201 kr/månad
Outlet — 10% extra
Dalbello Lupo Ax 100 W Touringpjäxa
5 495 kr från 3 847 kr
Delbetala från 239 kr/månad
  • 22,5
  • 23,5
  • 25,5
Outlet — 10% extra
-20%
Tecnica Cochise 105 W Dyn Gw
5 495 kr 4 396 kr
Delbetala från 265 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Dynafit Ski Hoji Pro Tour Boot
6 799 kr 5 439 kr
Delbetala från 169 kr/månad
Outlet — 10% extra
-28%
Atomic Hawx Ultra 100
3 995 kr 2 863 kr
Delbetala från 194 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dynafit Ski Dynafit Seven Summits
4 495 kr 3 596 kr
Delbetala från 228 kr/månad
Outlet — 10% extra
-20%
Dynafit Ski Dynafit Mezzalama
6 995 kr 5 596 kr
Delbetala från 173 kr/månad
20% på alpinutrustning
-20%
Atomic Hawx Prime Xtd 105 W Gw
5 995 kr 4 796 kr
Delbetala från 283 kr/månad
  • 22/22,5
  • 23/23,5
  • 24/24,5
  • 25/25,5
  • 26/26,5

Kläder för skidbacken

Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Patrol Down Jacket Carbon
4 495 kr 3 572 kr
Delbetala från 227 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Cloud Down Hood Carbon
3 995 kr 3 175 kr
Delbetala från 208 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Patrol Down Jacket Dark Navy
4 495 kr 3 572 kr
Delbetala från 227 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-17%
Peak Performance M Insulated Ski Jacket Black
3 495 kr 2 897 kr
Delbetala från 196 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Cloud Down Hood Dark Navy
3 995 kr 3 175 kr
Delbetala från 208 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Spray Down Hood Carbon
3 195 kr 2 540 kr
Delbetala från 179 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
Isbjörn Helicopter Winter Jacket Kids
1 795 kr 1 470 kr
Delbetala från 130 kr/månad
  • 110/116 cl
  • 122/128 cl
  • 98/104 cl
Kombinationsrabatt
-25%
Black Diamond M Recon Stretch Ski Shell Black
4 195 kr 3 133 kr
Delbetala från 206 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini M's Dunfri True Black
3 195 kr
Delbetala från 209 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
Klättermusen Alv Hoodie W/ Zip W's Raven
3 495 kr från 2 996 kr
Delbetala från 200 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
Kombinationsrabatt
-10%
Klättermusen Alv Hoodie W/ Zip M's Raven
3 495 kr 3 135 kr
Delbetala från 207 kr/månad
Outlet — 10% extra
Elevenate M Bec De Rosses Jacket
7 500 kr från 5 426 kr
Delbetala från 169 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Outlet — 10% extra
-20%
Marmot Wm's Hype Down Hoody Black
3 495 kr 2 796 kr
Delbetala från 191 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini M's Dunfri Deep Sea Blue
3 195 kr
Delbetala från 209 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Outlet — 10% extra
-20%
Houdini W's D Jacket
5 495 kr 4 396 kr
Delbetala från 265 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
Kombinationsrabatt
Sail Racing Pole Down Jacket Carbon
8 995 kr från 5 999 kr
Delbetala från 181 kr/månad
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-17%
Peak Performance M Insulated Hybrid Hood
2 295 kr 1 905 kr
Delbetala från 150 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini M's Dunfri Greeness
3 195 kr
Delbetala från 209 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Outlet — 10% extra
-23%
Black Diamond W Recon Stretch Ski Shell Azurite
3 995 kr 3 081 kr
Delbetala från 204 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
Kombinationsrabatt
Houdini W's Dunfri Deep Red
3 195 kr
Delbetala från 209 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing W Cloud Down Hood
3 995 kr 3 175 kr
Delbetala från 208 kr/månad
Kombinationsrabatt
Bergans Flya Insulated Jkt Black
2 495 kr från 2 289 kr
Delbetala från 168 kr/månad
  • S
  • XXL
Kombinationsrabatt
-17%
Peak Performance M Rider Mid Zip Hood Orange Flare/Quiet
1 495 kr 1 241 kr
Delbetala från 119 kr/månad
  • S
  • M
Kombinationsrabatt
Isbjörn Monsune Hardshell Jacket
1 695 kr 1 599 kr
Delbetala från 136 kr/månad
  • 122/128 cl
  • 134/140 cl
  • 146/152 cl
  • 158/164 cl
  • 170/176 cl
Kombinationsrabatt
-21%
Sail Racing Patrol Down Jacket Spraywhite
4 495 kr 3 572 kr
Delbetala från 227 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
Norröna Lofoten Gore-Tex Jacket M's
5 995 kr
Delbetala från 181 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-6%
Dählie Jacket Challenge 2.0 Wmn
1 995 kr 1 870 kr
Delbetala från 148 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
Outlet — 10% extra
-20%
Marmot Hype Down Hoody Black
3 495 kr 2 796 kr
Delbetala från 191 kr/månad
  • S
  • XL
Kombinationsrabatt
-12%
Klättermusen Alv Hoodie W/ Zip M's Mustard
3 995 kr 3 499 kr
Delbetala från 223 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-30%
Lundhags Fulu Down Hooded Jacket W Deep Blue
3 995 kr 2 797 kr
Delbetala från 191 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini W's Dunfri Deep Sea Blue
3 195 kr
Delbetala från 209 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini M's Rollercoaster Jacket Baremark Green
6 995 kr
Delbetala från 202 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini M's Fall In Jacket Blue Illusion
6 995 kr
Delbetala från 202 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
-25%
Black Diamond M Access Down Hoody Black
2 495 kr 1 876 kr
Delbetala från 148 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-35%
Helly Hansen Verglas Icefall Down Jacket
3 695 kr 2 386 kr
Delbetala från 172 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
-17%
Bergans Flya Insulated Jkt Orion Blue
2 995 kr 2 499 kr
Delbetala från 177 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
  • XXL
Kombinationsrabatt
Houdini W's Rollercoaster Jacket Blue Illusion
6 995 kr
Delbetala från 202 kr/månad
  • XS
  • S
  • M
  • L
Kombinationsrabatt
Houdini M's Bouncer Jacket Deep Sea Blue
7 995 kr
Delbetala från 223 kr/månad
  • S
  • M
  • L
  • XL
Kombinationsrabatt
Houdini The Cloud Rock Black
4 495 kr
Delbetala från 269 kr/månad
Outlet — 10% extra
-35%
2117 of Sweden Skidjacka Tybble Dam Black
1 845 kr 1 199 kr
Delbetala från 117 kr/månad

Expertråd

Läs de senaste testerna, guiderna, intervjuerna och reportagen.

Skötselråd

Skötselråd Gore-Tex® - så tvättar och impregnerar du

Gore-Tex® har tack vare sina vind- och vattentäta egenskaper i kombination med en god andningsförmåga blivit något av en grundpelare bland både friluftsmänniskor och icke-äventyrare. Se våra bästa tips kring hur du tar hand om dina Gore-Tex-plagg här! Läs artikel
Bäst i test

Bästa promenadskorna 2023: Vi jämför 4 avancerade walkingskor för herr

Vill du kunna ge dig ut på långa promenader i skog och mark utan att fötterna blir alltför trötta? Här tittar vi närmare på tekniskt avancerade walkingskor i herrmodell som passar utmärkt både till vardags och till den längre utflykten.  Läs artikel
Vi tipsar

Vattentät löparsko dam – 5 skor som håller dig torr om fötterna

Vill du kunna ge dig ut och springa även när det regnar eller underlaget är blött? Här tipsar vi om fem olika typer av löparskor som alla står emot väta. Läs artikel

Wilderness is calling

Från en nyfiken idé, förväntansfull planering och ivrig research - till ett äventyr fyllt av nya upplevelser och oförglömliga minnen. Det spelar ingen roll om du är nybörjare, en erfaren våghals eller en obotlig livsnjutare som bara längtar ut till naturen. Vi brinner för att hjälpa dig på rätt spår inför ditt nästa stora äventyr. Med högkvalitativ utrustning från ledande varumärken, informativa guider och engagerade medarbetare, finns vi med dig hela vägen från start till slutdestination.

Varukorg(0 artiklar)

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan

Favoriter(0 artiklar)

Du har ännu inga favoriter
Sverige
Meny